Wist U dat?

Vanaf 1 januari 2023 de vergoeding voor de diëtist nog steeds opgenomen is in het basispakket? Dat wil zeggen dat iedereen 3 uur per jaar voor consulten van de diëtist vergoed krijgt. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering kan dit worden verhoogd naar 5 à 6 uur per jaar. Zorg uit het basispakket gaat van uw eigen risico af. Echter dit is niet van toepassing als u in een zogenaamde zorgstraat zit. U zit in een zorgstraat als sprake is van diabetes mellitus en/of een verhoogd risico op hart- en vaatziekten (o.a. hypercholesterolaemie en hypertensie). Consulten via de zorgstraat gaan niet van uw eigen risico af. Als het goed is, zal de praktijkondersteuner u bij deze ziektebeelden altijd doorverwijzen naar de diëtist.

  • Wist u dat mogelijke gezondheidsrisico's van overgewicht diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, verschillende vormen van kanker, ademhalingsproblemen en verminderde vruchtbaarheid kunnen zijn? 

  • Wist u dat alle vrouwen in Nederland boven de 50 jaar geadviseerd worden om dagelijks 10 mcg. vitamine D te slikken. Dit ter voorkoming van botbreuken op oudere leeftijd. Dit geldt ook voor alle zwangere vrouwen.

  • Wist u dat het 20 minuten duurt voordat je maag aangeeft dat hij vol zit? Eet dus rustig om te voorkomen dat u teveel eet. Als u teveel eet wordt je maag groter en dit kan op den duur leiden tot het ontstaan van overgewicht. 

  • Wist u dat jus d'orange ongelofelijk veel vit C bevat en goed blijkt te zijn voor hart en bloedvaten. Aan de andere kant: vruchtensappen behoren tot de top 3 van dikmakers die er zijn.

  • Wist u dat kokosmelk of -olie wordt gepromoot als een nieuwe superfood? Echter te frequent gebruik zorgt voor dichtslibbende aderen.